Блог за финансова грамотност, инвестиции и лични финанси

вторник, 27 октомври 2020 г.

Новости при търговията с акции в Револют


Търговия с акции в Револют - безплатният обяд свърши, 18.02.2021 г.

Заб.: Горният линк е най-актуалната новина от платформата. Обърнете внимание на датата на публикуване на текста по-долу. Възможно е информацията вече да не е напълно изчерпателна поради динамиката на предоставяната от Револют услуга. 

* * *

Вероятно повечето от клиентите на Револют, които ползват онлайн портфейла и за инвестиции на американския капиталов пазар, следят и кореспонденциите си в емейла.

Приложението обяви няколко големи новини в последно време, които касаят потребителите в България.



Нови налични акции за търговия в Револют
На 13 октомври бяха обявени  34 нови налични компании, с чиито дялове може да се тръгува в приложението. Списъкът можете да намерите в края на настоящия пост.

В най-новата порция добавени компании изпъкват няколко интересни имена. Например Сноуфлейк (SNOW) беше едно от най-очакваните първични публични предлагания отвъд Океана през 2020 г. Базираната в Сан Матео, Калифорния, технологична компания е фокусирана върху облачни услуги, които станаха особено популярни в разгара на ковид кризата. 




Инвеститорите, които искат да се възползват от хоумофис тенденциите, могат да погледнат към продажбите на Логитек (LOGI) в сегмента на компютърната периферия.

АстраЗенека (AZN) и ГлаксоСмитКлайн (GSK) също са корпорации, чиято продукция има потенциал във времена, когато на грижата за здравата се обръща внимание повече от всякога. 

В списъка е и широко дискутираната компания за биг дейта майнинг Палантир (PLTR), която излезе на американската борса на 30 септември 2020 г. Въпреки че е губещо предприятие, това IPO съшо се чакаше с огромен интерес, а един от ключовите клиенти е щатското правителство. 

Добавените фирми показват, че Револют чува пулса на ритейл инвеститорите и своевременно добавя компаниите, в които клиентите искат да влагат парите си. Приложението се превръща във все по-сериозен конкурент на традиционните посредници и банките като предлага достойна услуга на нищожна цена.



Лимитирани и стоп поръчки в Реолют
Другата много важна скорошна имплементация е въвеждането на лимитирани и стоп поръчки, налични и при покупка, и при продажба. Тази функционалност ще позволи на потребителите да изградят и развият базова търговска стратегия, както и ще ги освободи от необходимостта да внимават в пазара, ако търсят конкретни нива за вход или изход от дадена инвестиция. 

В следващите няколко скрийншота можете да види как изглежда нововъдението:





Моята лична инвестиционна стратегия не предвижда поставяне на стоп лос (stop loss) поръчки, тъй като те насърчават „продаването евтино“ и регистрирането на загуби. Със сигурност обаче лимитираните поръчки ще ме освободят от необходимостта да хабя време и енергия за маркет тайминг. Въпреки че инвестиционното портфолио получава ежемесечни входящи парични потоци и се подчинява на известно планиране по отношение подбора на компании, денят на покупка все месец не е един и същ и изборът му е функция на пазарната динамика. Все пак стремежът е да се купи най-евтино. 


Други предстоящи нововъведения
В своя скорошен имейл до клиентите си Револют оповести намеренията си да въведе още функционалности. Очаква се скоро да се появи „Portfolio performance”, чрез който да се следят резултатите. Ще има и „Recuriring Buys” (повтарящи се покупки) – автоматизация, която ще е от полза за тези, които прилагат усредняване (Dollar Cost Average) стратегия и инвестират всеки месец в едни и същи компании (или искат да увеличават равномерно дадени позиции).

Очкават се още графики за наличните криптовалути и стоки, финансови данни за търгуваните компании и рейтинги от анализатори. 



Още по темата:
История на портфолиото ми
Налични за търговия акции в Револют (Заб.: списъкът е актуализиран последно ноември 2019 г. и вече не е изчерапетелен)


Заб.: Настоящата публикация не е съвет за откриване на сметка в Револют, нито насока за инвестиционни решения. 



Списък на новите акции за търговия в Револют:

ALB         Albermarle Corporation

BUD Anheuser Busch Inbev NV

APPN Appian Corporation

ARCT Arcturus Therapeutics Holdings Inc

ASAN Asana Inc

AZN         AstraZeneca PLC

AAXN Axon Enterprise Inc

BZUN Baozun Inc

DXCM DEXCom Inc

FANG Diamond Energy Inc

DIN         Dine Brands Global Inc

ENPH Enphase Energy Inc

ESAX Exact Sciences Corporation

GSK GlaxoSmithKline PLC

GMED Globus Medical Inc

ICPT Intercept Pharmaceuticals

FROG JFrog Ltd

LOGI Logitech International

MSGS Madison Square Garden Sports Corp

MAXN Maxeon Solar Technologies

PLTR Palantir

PENN Penn National Gaming Inc

RXT         Rackspace Technology

RDFN Redfin Corporation

RKT        Rocket Companies

SNOW Snowflake

SUMO Sumo Logic Inc

SMG The Scotts Miracle-Gro Company

U         Unity Software

VIR         Vir Biotechnology Inc

VRM Vroom Inc

WIX        Wix.com Ltd

XPEV Xpeng

YETI YETI Holdings Inc

Share:

0 коментара:

Публикуване на коментар

В блога

Политика и икономика във ФБ

Избрано

Живот без покрив или как преследването на FIRE води към тъпи идеи

Много пъти е споменавано, че преследването на финансова независимост не бива да бъде самоцел. Обичайните изтъквани доводи е, че тази цел пон...

Архив

По жицата

Формуляр за връзка

Име

Имейл *

Съобщение *